19 februari 2018

Långhelg

Vi har njutit av långhelg i och med att både Per och jag var lediga i fredags.

Under fredagen gjorde vi inte mycket, för vi hade ingen lust. Men vi passade ändå på att  handla mat till oss själv och till Alma. Mest för att slippa göra det under helgen.

På lördagen tog vi en extralång promenad, och gick dessutom en runda vi inte gått förut. Helt oplanerat blev det också ett kort stopp i en annan hundpark än den vanliga, för där fanns två taxar och en av ägarna tyckte vi skulle komma dit. Det var en normalstor tax och en dvärgtax, och sen en till betydligt större hund. Den stora hunden var en valp som var väldigt leksjuk, och Alma uppskattade inte alls att bli snöbadad av den. Som tur var höll den sig sen till den normalstora taxen, och dom två lekte på hur mycket som helst, så att Alma och den andra dvärgtaxen fick leka för sig själva.

Alma blev lite till sig då de större hundarna busade och kom lite för nära, så till slut ville hon bara sitta i famnen. Då tyckte vi det var dags att gå hemåt. Men ägaren till dvärgtaxen berättade vilka tider de brukar vara där, så vi kommer absolut gå dit igen! Alma blir alltid jätteglad då hon möter andra små taxar, men i hundparken i närheten av oss har vi hittills inte sett någon annan liten.



Då vi kom hem från promenaden var vi alla tre ganska trötta. Alma rullade snabbt ihop sig under en filt på soffan och sov djupt i flera timmar.

Det enda andra vi hade planerat för dagen var att titta på Melodifestivalen på kvällen.

Under söndagen bestämde vi oss för att städa lite. Nästan hela lägenheten var färdigstädad när vi inte orkade mer, så nu är det bara en liten, liten del som vi ska försöka orka reda upp nästa helg. Skönt! Det känns alltid så himla bra då man har städat färdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar